Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa zupa wspomagająca leczenie DNY moczanowej i cukrzycy
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327966
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8679
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7284
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327966
Składniki
Jarmuż przebrać, odciąć zgrubiałe łodygi. Jarmuż przepłukać. Zagotować wodę i do wrzącej wody wrzucić listki jarmużu. Dodać łyżeczkę cukru* Gotować około 3 minuty. Przelać zimną wodą. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Umyć. Do garnka wlać wodę, wrzucić warzywa, oprócz jarmużu. Zagotować. Dodać kostkę rosołową. Gotować tak długo aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać jarmuż oraz łyżeczkę masła. Przyprawić solą morską. Gotować jeszcze dziesięć minut. Zupę przelać do blendera lub miksera. Całość zmiksować. Dodać śmietanę. Rozlać do talerzy. Ozdobić śmietaną oraz natką pietruszki. Grzanki lub groszek ptysiowy podajemy osobno *Porada naszych babć. W zupie nie wyczuwa się cukru, ale zabija on gorzki smak jarmużu