Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa zupa wspomagająca leczenie DNY moczanowej i cukrzycy
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 319
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14738
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1737
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 319
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14738
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1737
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17027
Składniki
Jarmuż przebrać, odciąć zgrubiałe łodygi. Jarmuż przepłukać. Zagotować wodę i do wrzącej wody wrzucić listki jarmużu. Dodać łyżeczkę cukru* Gotować około 3 minuty. Przelać zimną wodą. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Umyć. Do garnka wlać wodę, wrzucić warzywa, oprócz jarmużu. Zagotować. Dodać kostkę rosołową. Gotować tak długo aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać jarmuż oraz łyżeczkę masła. Przyprawić solą morską. Gotować jeszcze dziesięć minut. Zupę przelać do blendera lub miksera. Całość zmiksować. Dodać śmietanę. Rozlać do talerzy. Ozdobić śmietaną oraz natką pietruszki. Grzanki lub groszek ptysiowy podajemy osobno *Porada naszych babć. W zupie nie wyczuwa się cukru, ale zabija on gorzki smak jarmużu