Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa zupa wspomagająca leczenie DNY moczanowej i cukrzycy
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5376
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29715
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 225
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19363
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1006
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5376
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29715
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 225
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19363
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1006
Składniki
Jarmuż przebrać, odciąć zgrubiałe łodygi. Jarmuż przepłukać. Zagotować wodę i do wrzącej wody wrzucić listki jarmużu. Dodać łyżeczkę cukru* Gotować około 3 minuty. Przelać zimną wodą. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Umyć. Do garnka wlać wodę, wrzucić warzywa, oprócz jarmużu. Zagotować. Dodać kostkę rosołową. Gotować tak długo aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać jarmuż oraz łyżeczkę masła. Przyprawić solą morską. Gotować jeszcze dziesięć minut. Zupę przelać do blendera lub miksera. Całość zmiksować. Dodać śmietanę. Rozlać do talerzy. Ozdobić śmietaną oraz natką pietruszki. Grzanki lub groszek ptysiowy podajemy osobno *Porada naszych babć. W zupie nie wyczuwa się cukru, ale zabija on gorzki smak jarmużu