Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna gęsta zupa krem z kalafiora, korzenia pietruszki i pora. Szybko, prosto i smacznie:)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Por dokładnie oczyszczamy i drobno siekamy. Korzeń pietruszki również oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki a drobniejsze części łodyg ścieramy na tarce jarzynowej. Ząbki czosnku obieramy i drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy wszystkie warzywa. Często mieszając i pilnując by nic się nie przypaliło podsmażamy 2-3 min. Wlewamy bulion /z kostki lub "niedzielny" rosół/. Wszystko razem gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i cukrem. Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Porcje na talerzu możemy posypać posiekaną natką pietruszki.