Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna gęsta zupa krem z kalafiora, korzenia pietruszki i pora. Szybko, prosto i smacznie:)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25741
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25741
Składniki
Por dokładnie oczyszczamy i drobno siekamy. Korzeń pietruszki również oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Kalafiora dzielimy na niewielkie różyczki a drobniejsze części łodyg ścieramy na tarce jarzynowej. Ząbki czosnku obieramy i drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy wszystkie warzywa. Często mieszając i pilnując by nic się nie przypaliło podsmażamy 2-3 min. Wlewamy bulion /z kostki lub "niedzielny" rosół/. Wszystko razem gotujemy na małym ogniu do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem cytrynowym i cukrem. Gotową zupę miksujemy na gładki krem. Porcje na talerzu możemy posypać posiekaną natką pietruszki.