Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska zupa - krem z kalafiora z podsmażonymi kurkami. Idealna na przystawkę, lekka i pożywna.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99446
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5798
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5799
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99446
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1957
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5798
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5799
Składniki
Kalafiora umyć i podzielić na drobne różyczki. Łodygi odkroić i drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić i w głębokim garnku zeszklić na maśle. Dodać kalafior. Obrać i drobno pokroić ziemniaka, seler i czosnek. Dodać do garnka i przyprawić pieprzem i solą. Warzywa dusić pod przykryciem aż zrobią się miękkie. Wlać bulion drobiowy Gotować pod przykryciem, na małym ogniu aż warzywa zaczną się rozpadać (około 20 minut) Zmiksować wszystko na gładką masę. Żeby zupa była aksamitna trzeba ją przetrzeć przez drobne sito. Do kremu dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem i solą. Kurki oczyścić i pokroić. Na patelni rozpuścić odrobinę masła i podsmażyć grzyby