Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska zupa - krem z kalafiora z podsmażonymi kurkami. Idealna na przystawkę, lekka i pożywna.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 790
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 790
Składniki
Kalafiora umyć i podzielić na drobne różyczki. Łodygi odkroić i drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić i w głębokim garnku zeszklić na maśle. Dodać kalafior. Obrać i drobno pokroić ziemniaka, seler i czosnek. Dodać do garnka i przyprawić pieprzem i solą. Warzywa dusić pod przykryciem aż zrobią się miękkie. Wlać bulion drobiowy Gotować pod przykryciem, na małym ogniu aż warzywa zaczną się rozpadać (około 20 minut) Zmiksować wszystko na gładką masę. Żeby zupa była aksamitna trzeba ją przetrzeć przez drobne sito. Do kremu dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem i solą. Kurki oczyścić i pokroić. Na patelni rozpuścić odrobinę masła i podsmażyć grzyby