Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska zupa - krem z kalafiora z podsmażonymi kurkami. Idealna na przystawkę, lekka i pożywna.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 253
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Kalafiora umyć i podzielić na drobne różyczki. Łodygi odkroić i drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić i w głębokim garnku zeszklić na maśle. Dodać kalafior. Obrać i drobno pokroić ziemniaka, seler i czosnek. Dodać do garnka i przyprawić pieprzem i solą. Warzywa dusić pod przykryciem aż zrobią się miękkie. Wlać bulion drobiowy Gotować pod przykryciem, na małym ogniu aż warzywa zaczną się rozpadać (około 20 minut) Zmiksować wszystko na gładką masę. Żeby zupa była aksamitna trzeba ją przetrzeć przez drobne sito. Do kremu dodać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem i solą. Kurki oczyścić i pokroić. Na patelni rozpuścić odrobinę masła i podsmażyć grzyby