Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa w przygotowaniu zupa krem, która zasmakuje całej rodzinie :)
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27365
Polecam, pychota.
Odsłon: 261
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 114
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27365
Polecam, pychota.
Odsłon: 261
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 114
Składniki
Przygotowujemy 1 litr wywaru drobiowego i dodajemy do niego pokrojone warzywa: marchewkę, seler, por i natkę pietruszki. Gotujemy przez chwilę i po około 12 minutach wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Wszystko gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Następnie miksujemy wszystko, dodajemy łyżkę jogurtu lub śmietany, a tak powstały krem jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionymi dodatkami np. zieleniną, groszkiem ptysiowym, grzankami, żółtym serem lub wędliną. Ja podałam ją z pokrojoną w kostkę szynką i koperkiem. Życzę smacznego!