Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z młodych warzyw z kalarepą w roli głównej z dodatkiem chrupiących grzanek.
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 417
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 553
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 417
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 553
Składniki
Warzywa obieramy. Ziemniaki i kalarepę kroimy w kostkę a marchew w cienkie plasterki. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim pokrojone warzywa.
Po ok. 8 min. wlewamy bulion i całość gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i mieloną papryką.
Kromki chleba kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojony chleb. Oprószamy papryką i solą i obsmażamy na rumiano.
Zupę miksujemy na krem. W razie potrzeby możemy dodać bulionu. Do bulionówek wlewamy zupę, wrzucamy grzanki i dekorujemy posiekanym koperkiem.