Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli jeszcze nie próbowaliście takiej zupy, to szczerze polecam. Gotowałam ją pierwszy raz i miło zaskoczyła mnie swoim smakiem. Delikatnie kremowa a jednocześnie pikantna, pachnąca czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem.
schab z oscypkiem ,konfitura żurawiną ziemniaczkami i zasmażana kapusta
Odsłon: 64
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 85
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 703
schab z oscypkiem ,konfitura żurawiną ziemniaczkami i zasmażana kapusta
Odsłon: 64
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 85
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 703
Składniki
Kalarepę obieramy, kroimy na małe kawałki. Czosnek obieramy i pozostawiamy w całości. Warzywa zalewamy bulionem, gotujemy 1/2 godziny. Jeżeli mamy czas, studzimy zupę a następnie blendujemy. Jeśli chcemy uzyskać krem szybciej, odlewamy wywar do garnuszka a warzywa ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Ja dzisiaj tak właśnie zrobiłam. Ubite warzywa łączymy z wywarem, dodajemy chili, masło, śmietankę. Krem doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Grzanki, w wersji uproszczonej, a co za tym idzie, błyskawicznej, przygotowujemy w czasie, gdy jeszcze gotujemy warzywa na zupę. Kromki chleba kroimy w kostkę, wrzucamy je na patelnię, polewamy olejem z nutą czosnku. Grzanki smażymy (suszymy) na wolnym ogniu, często mieszając, gdyż chlebek lubi się przypalać. Cały proces trwa maksymalnie 7 minut. Takie pachnące grzaneczki świetnie dopełniają smak naszej zupy. Smacznego.