Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli jeszcze nie próbowaliście takiej zupy, to szczerze polecam. Gotowałam ją pierwszy raz i miło zaskoczyła mnie swoim smakiem. Delikatnie kremowa a jednocześnie pikantna, pachnąca czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem.
Kalarepę obieramy, kroimy na małe kawałki. Czosnek obieramy i pozostawiamy w całości. Warzywa zalewamy bulionem, gotujemy 1/2 godziny. Jeżeli mamy czas, studzimy zupę
a następnie blendujemy. Jeśli chcemy uzyskać krem szybciej, odlewamy wywar do garnuszka a warzywa ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Ja dzisiaj tak właśnie zrobiłam.
Ubite warzywa łączymy z wywarem, dodajemy chili, masło, śmietankę. Krem doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Grzanki, w wersji uproszczonej, a co za tym idzie, błyskawicznej, przygotowujemy w czasie, gdy jeszcze gotujemy warzywa na zupę. Kromki chleba kroimy w kostkę, wrzucamy je na patelnię, polewamy olejem z nutą czosnku. Grzanki smażymy (suszymy) na wolnym ogniu, często mieszając, gdyż chlebek lubi się przypalać.
Cały proces trwa maksymalnie 7 minut. Takie pachnące grzaneczki świetnie dopełniają smak naszej zupy.
Smacznego.
Chrupiąca surówka idealna jako dodatek do obiadu. Robi się ją w mgnieniu oka,...
Odsłon: 11824
Jest to bardzo szybka sałatka wdzięczna do zrobienia oraz bardzo smaczna i pa...
Odsłon: 127
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 157
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 47
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 49
Nie masz pomysłu na piątkowy obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis je...
Odsłon: 4235
Jest to bardzo szybka sałatka wdzięczna do zrobienia oraz bardzo smaczna i pa...
Odsłon: 127
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 157
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 47
Szybkie i proste ciasto ucierane na każdą okazję. Na proszku, z odrobiną olej...
Odsłon: 49
Nie masz pomysłu na piątkowy obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis je...
Odsłon: 4235
Składniki
Kalarepę obieramy, kroimy na małe kawałki. Czosnek obieramy i pozostawiamy w całości. Warzywa zalewamy bulionem, gotujemy 1/2 godziny. Jeżeli mamy czas, studzimy zupę a następnie blendujemy. Jeśli chcemy uzyskać krem szybciej, odlewamy wywar do garnuszka a warzywa ubijamy tłuczkiem do ziemniaków. Ja dzisiaj tak właśnie zrobiłam. Ubite warzywa łączymy z wywarem, dodajemy chili, masło, śmietankę. Krem doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.
Grzanki, w wersji uproszczonej, a co za tym idzie, błyskawicznej, przygotowujemy w czasie, gdy jeszcze gotujemy warzywa na zupę. Kromki chleba kroimy w kostkę, wrzucamy je na patelnię, polewamy olejem z nutą czosnku. Grzanki smażymy (suszymy) na wolnym ogniu, często mieszając, gdyż chlebek lubi się przypalać. Cały proces trwa maksymalnie 7 minut. Takie pachnące grzaneczki świetnie dopełniają smak naszej zupy. Smacznego.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 43
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzon...
Odsłon: 110