Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z kalarepy"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 786
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 65
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 786
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 78
Składniki
Z kalarepki zetnij część tak, aby mogła stabilnie stać. Zetnij także czapeczki. Wydrąż miąższ. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Włóż do gorącego bulionu razem z miąższem z kalarepek. Ugotuj. Dodaj śmietanę i zmiksuj całość. Przypraw do smaku, dodaj masło.
Wlej do miseczek z kalarepek. Każdą porcję posyp szczypiorkiem. Podaj z tostami czosnkowymi.
Lucyna Palka ze Słupska</strong>Źródło: Takie jest życie