Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra i zdrowa taka właśnie jest zupa! A do tego obłędnie pyszna jest zupa krem z kalarepy!
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 608
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2370
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 608
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2370
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlej około łyżki oliwy i dodaj łyżkę masła, zamieszaj. Dodaj poszatkowaną cebulę i czosnek pokrojony w plasterki.
Chwilę przesmaż i dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i kalarepy. Smaż, mieszając około 5 minut. Posól do smaku i posyp płatkami chili według preferencji. Jeśli krem ma być delikatny pomiń chili.
Wszystko z patelni przełóż do garnka i zalej bulionem.
Zagotuj i gotuj do miękkości warzyw. Dla szybszego rezultatu, zakryj garnek pokrywką.
Kiedy warzywa będą już gotowe, zmiksuj na gładki krem. Tak przygotowaną zupę, serwuj w miseczkach w towarzystwie płatków migdałów, z odrobiną płatków chili.