Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra i zdrowa taka właśnie jest zupa! A do tego obłędnie pyszna jest zupa krem z kalarepy!
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 670
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 310
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 177
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 717
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 670
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 310
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 177
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 717
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlej około łyżki oliwy i dodaj łyżkę masła, zamieszaj. Dodaj poszatkowaną cebulę i czosnek pokrojony w plasterki.
Chwilę przesmaż i dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i kalarepy. Smaż, mieszając około 5 minut. Posól do smaku i posyp płatkami chili według preferencji. Jeśli krem ma być delikatny pomiń chili.
Wszystko z patelni przełóż do garnka i zalej bulionem.
Zagotuj i gotuj do miękkości warzyw. Dla szybszego rezultatu, zakryj garnek pokrywką.
Kiedy warzywa będą już gotowe, zmiksuj na gładki krem. Tak przygotowaną zupę, serwuj w miseczkach w towarzystwie płatków migdałów, z odrobiną płatków chili.