Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny krem na bazie kapusty i pomidorów. W przepisie użyliśmy przygotowanej latem passaty pomidorowej z pomidorów lima.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5553
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29890
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 251
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19611
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1128
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5553
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29890
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 251
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19611
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1128
Składniki
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy na dużym ogniu przez kwadrans, następnie zmniejszamy płomień, wlewamy passatę pomidorową, zagotowujemy, blendujemy i przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Podajemy ze śmietaną.