Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z kapusty i pomidorów

Zupa krem z kapusty i pomidorów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 1481

Aksamitny krem na bazie kapusty i pomidorów. W przepisie użyliśmy przygotowanej latem passaty pomidorowej z pomidorów lima.

Składniki

  • 500 g kapusty białej
  • 2-3 ziemniaki
  • 500 ml passaty pomidorowej
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • śmietana
  • cukier
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy na dużym ogniu przez kwadrans, następnie zmniejszamy płomień, wlewamy passatę pomidorową, zagotowujemy, blendujemy i przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
    Podajemy ze śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń