Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wyrazista, ale lekka zupa. Wspaniala na jesienne chlody, ale takze na lato, jako ze mozna ja takze podawac na zimno.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5283
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2420
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5283
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2420
Składniki
Cebule, pora i czosnek siekamy (nie musi byc bardzo regularnie, bo i tak na koncu wszystko zmiksujemy) i podsmazamy na wolnym ogniu na masle zmieszanym z oliwa. Kiedy wszystko lekko sie zeszkli, dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki i podsmazamy jeszcze przez kilka minut. Dolewamy goracy bulion lub wode, wsypujemy posiekany koperek i gotujemy do miekkosci ziemniakow.
Kiedy wszystkie skladniki sa juz miekkie, dodajemy kubek jogurtu greckiego lub kwasnej, gestej smietany, doprawiamy do smaku sola i pieprzem (ja lubie tez dodac troche "Kucharka") i miksujemy do uzyskania aksamitnego kremu. Podajemy z jajkiem na twardo. serem lub grzankami. Osobiscie lubie bardzo gorace zupy, ale ta smakuje mi lekko przestudzona, a nawet na zimno. Zycze smacznego.