Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 15
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 374
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 15
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 374
Składniki
Por myjemy i kroimy w piórka a następnie podsmażamy na łyżce masła do momentu aż się zeszkli. Dodajemy do niego odsączoną kukurydzę i razem smażymy około 5minut. Przekładamy to do wyższego naczynia zalewamy bulionem ( tu panuje pełna dowolność gdyż można ugotować sobie wcześniej np: na jednym kurzym skrzydełku z dodatkiem marchewki i selera doprawić wegetą lub mając rosół który nam został z niedzieli lub też żeby było szybciej zrobić go z kostki bulionowej )i blendujemy. Ja dodałam jeszcze marchewkę gdyż bulion gotowałam właśnie na skrzydełku:-)) Doprawiamy pieprzem. Podajemy z bagietką posmarowaną masełkiem czosnkowym