Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3089
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3089
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Por myjemy i kroimy w piórka a następnie podsmażamy na łyżce masła do momentu aż się zeszkli. Dodajemy do niego odsączoną kukurydzę i razem smażymy około 5minut. Przekładamy to do wyższego naczynia zalewamy bulionem ( tu panuje pełna dowolność gdyż można ugotować sobie wcześniej np: na jednym kurzym skrzydełku z dodatkiem marchewki i selera doprawić wegetą lub mając rosół który nam został z niedzieli lub też żeby było szybciej zrobić go z kostki bulionowej )i blendujemy. Ja dodałam jeszcze marchewkę gdyż bulion gotowałam właśnie na skrzydełku:-)) Doprawiamy pieprzem. Podajemy z bagietką posmarowaną masełkiem czosnkowym