Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zdrowa i pyszna zupa. Bardzo łatwa w przygotowaniu.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 330
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6730
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241754
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2456
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 432
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 330
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6730
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241754
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2456
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 432
Składniki
Musimy roztopić masło w rondelku. Na roztopione masło wyciskamy czosnek i delikatnie go zarumieniamy. Następnie dodajemy kukurydzę i smażymy przez 10 minut. Dodajemy starty imbir (ja mielę go w blenderze). Mieszamy i smażymy przez kolejne 3 minuty. Dolewamy pół litra wody. Gotujemy dalsze 10 minut. Doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, kurkumą, kardamonem, papryką i gałką muszkatołową. Dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze przez 10 minut.
Teraz zupę należy zblendować a następnie trzeba ją przecedzić i przetrzeć przez sitko. Zupę podajemy ciepłą wraz z posiekanymi liśćmi bazylii. Życzę smacznego i zapraszam do odwiedzania mojego bloga na Facebooku oraz zobaczenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować zupę!