Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zarazem słodki i lekko ostry.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1023
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3198
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 635
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1023
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 348
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3198
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 635
Składniki
1. Kukurydzę odsącz na sicie. 2. Na dno rondelka wlej oliwę i dodaj masło. 3. Gdy tłuszcz się rozgrzeje wrzuć cebulę, czosnek oraz chili. 4. Smaż około 2-3 minuty. 5. Do warzyw dodaj kukurydzę, szafran, mleczko kokosowe i całość zalej bulionem. 6. Gotuj 10 minut na średnim ogniu. 7. Zupę zblenduj, dopraw solą i pieprzem. 8. Przetrzyj przez sito, aby była kremowa. 9. Jeśli jest za gęsta, dodaj więcej bulionu. 10. Podawaj posypaną płatkami chili. 11. Smacznego.