Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zarazem słodki i lekko ostry.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1458
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14122
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5860
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1458
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14122
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5860
Składniki
1. Kukurydzę odsącz na sicie. 2. Na dno rondelka wlej oliwę i dodaj masło. 3. Gdy tłuszcz się rozgrzeje wrzuć cebulę, czosnek oraz chili. 4. Smaż około 2-3 minuty. 5. Do warzyw dodaj kukurydzę, szafran, mleczko kokosowe i całość zalej bulionem. 6. Gotuj 10 minut na średnim ogniu. 7. Zupę zblenduj, dopraw solą i pieprzem. 8. Przetrzyj przez sito, aby była kremowa. 9. Jeśli jest za gęsta, dodaj więcej bulionu. 10. Podawaj posypaną płatkami chili. 11. Smacznego.