Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zarazem słodki i lekko ostry.
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 81
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 33
dodatek do ziemniaków, kaszy, klusek
Odsłon: 81
Pyszny, orzeźwiający , kwaskowy kompot. Ponieważ sezon na agrest i maliny rac...
Odsłon: 33
Składniki
1. Kukurydzę odsącz na sicie. 2. Na dno rondelka wlej oliwę i dodaj masło. 3. Gdy tłuszcz się rozgrzeje wrzuć cebulę, czosnek oraz chili. 4. Smaż około 2-3 minuty. 5. Do warzyw dodaj kukurydzę, szafran, mleczko kokosowe i całość zalej bulionem. 6. Gotuj 10 minut na średnim ogniu. 7. Zupę zblenduj, dopraw solą i pieprzem. 8. Przetrzyj przez sito, aby była kremowa. 9. Jeśli jest za gęsta, dodaj więcej bulionu. 10. Podawaj posypaną płatkami chili. 11. Smacznego.