Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z kukurydzy z kurkami, sandaczem
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 74
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 129
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 282
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1032
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 594
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 74
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 129
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 282
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1032
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 594
Składniki
Kolby kukurydzy postaw pionowo na desce i odkrój nożem ziarna od góry do dołu. Pokrój cebukę w kosteczkę i zeszklij w ganrnku w którym będzie się gotować zupa. Dodaj kukurydzę i duś kilka minut. Wlej bulion warzywny. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Rozgrzej masło w garnku, wrzuć cebulę. Jak cebula się zeszkli dodaj czosnek. Podsmaż chwilę. Zmiksuj zupę na krem. Przecedź przez gęste sito. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć umyte kurki. Smaż do miękkości. Filet z samdacza podziel na cztery części i dopraw solą i pieprzem. Niech sie zrumieni na oleju.