Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krem z marchewki"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 221
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34629
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 221
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34629
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Warzywa obierz, opłucz pod strumieniem bieżącej wody, a następnie pokrój w kostkę. Czosnek obierz z łupin i prze- ciśnij przez praskę lub posiekaj. Imbir obierz (najlepiej oskrobać go łyżeczką) i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.
W głębokiej patelni roztop masło, włóż warzywa oraz imbir. Duś wszystko krótko (około 5 minut) na wolnym ogniu.
Do warzyw na patelni dosyp paprykę słodką oraz ostrą, curry i wymieszaj. Smaż jeszcze chwilę razem, po czym warzywa z patelni przełóż do rondla i zalej bulionem.
Gotuj zupę ok. 20 minut, aż warzywa będą zupełnie miękkie. Wtedy garnek zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Następnie wszystko zmiksuj blenderem lub przetrzyj przez gęste sito. Zupę krem z młodych marchewek dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Szczypiorek opłucz pod strumieniem bieżącej zimnej wody, a następnie osusz i posiekaj bardzo drobno. Połącz go z jogurtem. Zupę nalewaj do miseczek, na środku każdej zrób kleks z jogurtu, posyp szczypiorkiem i podawaj.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 220 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie