Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5930
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6848
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5930
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6848
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w talarki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pora i czosnek pokroić w plasterki. W garnku z grubym dnem lub dużym rondlu rozgrzać łyżkę oliwy i przełożyć warzywa. Dusić ok. 15-20 minut pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Wlać gorący bulion, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 15 minut. Całość zmiksować blenderem na krem, przyprawić wg uznania i wymieszać. Na koniec można ozdobić jakąś zieleninką :-)