Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3782
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1305
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3782
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1305
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w talarki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pora i czosnek pokroić w plasterki. W garnku z grubym dnem lub dużym rondlu rozgrzać łyżkę oliwy i przełożyć warzywa. Dusić ok. 15-20 minut pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Wlać gorący bulion, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 15 minut. Całość zmiksować blenderem na krem, przyprawić wg uznania i wymieszać. Na koniec można ozdobić jakąś zieleninką :-)