Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 436
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2338
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38674
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 436
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2338
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38674
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Składniki
Marchewkę obrać i pokroić w talarki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pora i czosnek pokroić w plasterki. W garnku z grubym dnem lub dużym rondlu rozgrzać łyżkę oliwy i przełożyć warzywa. Dusić ok. 15-20 minut pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Wlać gorący bulion, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować przez kolejne 15 minut. Całość zmiksować blenderem na krem, przyprawić wg uznania i wymieszać. Na koniec można ozdobić jakąś zieleninką :-)