Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z papryki

Zupa krem z papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10339

Dodano:

Odsłon: 5781

bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, bardzo paprykowa, rozgrzewająca, aromatyczna zupa

Składniki

  • papryka czerwona duża 2 szt.
  • cebula 1 średnia
  • czosnek 2 ząbki
  • marchew 1 średnia
  • bulion 2 szkl.
  • koncentrat pomidorowy 2 płaskie łyżki
  • sól, pieprz
  • tymianek 1 łyżeczka
  • słodka papryka 1 łyżka
  • czosnek granulowany 1 łyżka
  • ostra papryka 1/3 łyżeczki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na patelni na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojony na plasterki czosnek i chwilę razem podsmażać. Dodać obraną i startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę i wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę podsmażać składniki przez ok. 5 minut. Dodać przyprawy i wymieszać.


  2. Całośc dodać do garnka z gorącym bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem i zagotować. Gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut.

  3. Całośc zmiksować blenderem. Podawać z ulubionymi dodatkami.

  4. U mnie była to bagietka z masłem czosnkowym ale może być groszek ptysiowy, śmietana, grzanki, boczek

  5. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 31 sierpnia 2018 Uwielbiam ale ja paprykę najpierw "przypalam" w 200 stopniach, ściągam skórkę. Trochę z tym pracy, więc robię rzadko. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń