Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, bardzo paprykowa, rozgrzewająca, aromatyczna zupa
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 113
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1254
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 113
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1254
Składniki
Na patelni na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojony na plasterki czosnek i chwilę razem podsmażać. Dodać obraną i startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę i wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę podsmażać składniki przez ok. 5 minut. Dodać przyprawy i wymieszać.
Całośc dodać do garnka z gorącym bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem i zagotować. Gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut.
Całośc zmiksować blenderem. Podawać z ulubionymi dodatkami.
U mnie była to bagietka z masłem czosnkowym ale może być groszek ptysiowy, śmietana, grzanki, boczek
Smacznego :-)