Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasternak to w Polsce bardzo niedoceniane warzywo, przy tym jest duzo smaczniejsze od pietruszki, niskokaloryczne i równie zdrowe. Zupa krem jest bardzo szybkim daniem, sok z pomaranczy, przyprawy i parmezan dodaja mu specyficznego smaku, a ukoronowaniem sa jajka przepiórcze, które mozna oczywiscie zastapic kurzymi.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5968
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5968
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6849
Składniki
* Przyprawe Quatre-Èpices bardzo latwo wykonac samemu. Sklada sie ona z: - bialego pieprzu (70%), - imbiru (20%), - galki muszkatolowej (9%) - gozdzików (1%). Pasternaki obrac, pokroic na kawalki i gotowac w wodzie ok. 20 min. Po ugotowaniu odcedzic i ew. zostawic troche wody z gotowania do rozrzedzenia kremu. Kostki pasternaku zmiksowac, dodac sok z pomaranczy, przyprawe, sól i oliwe z oliwek. Jesli krem bedzie zbyt gesty, dodac troche wody z gotowania pasternaków. Jajka przepiórcze usmazyc na oliwie, ulozyc na kremie.
Zupe podawac posypana sola hawajska i platkami parmezanu.