Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasternak to w Polsce bardzo niedoceniane warzywo, przy tym jest duzo smaczniejsze od pietruszki, niskokaloryczne i równie zdrowe. Zupa krem jest bardzo szybkim daniem, sok z pomaranczy, przyprawy i parmezan dodaja mu specyficznego smaku, a ukoronowaniem sa jajka przepiórcze, które mozna oczywiscie zastapic kurzymi.
* Przyprawe Quatre-Èpices bardzo latwo wykonac samemu.
Sklada sie ona z:
- bialego pieprzu (70%),
- imbiru (20%),
- galki muszkatolowej (9%)
- gozdzików (1%).
Pasternaki obrac, pokroic na kawalki i gotowac w wodzie ok. 20 min. Po ugotowaniu odcedzic i ew. zostawic troche wody z gotowania do rozrzedzenia kremu.
Kostki pasternaku zmiksowac, dodac sok z pomaranczy, przyprawe, sól i oliwe z oliwek. Jesli krem bedzie zbyt gesty, dodac troche wody z gotowania pasternaków.
Jajka przepiórcze usmazyc na oliwie, ulozyc na kremie.
Zupe podawac posypana sola hawajska i platkami parmezanu.
Takie fryteczki mają ciekawy orientalny smak, idealne jako przekąska, lub dod...
Odsłon: 4042
Uwielbiam nasze polskie schabowe, ale nie wyobrażam sobie smażenia ich przy 3...
Odsłon: 5674
Dziś na obiad proponuje danie bez wysiłku a zarazem bardzo smaczne, idealnie...
Odsłon: 9750
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 66
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 110
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 108
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 210
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 66
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 110
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 108
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 210
Składniki
* Przyprawe Quatre-Èpices bardzo latwo wykonac samemu. Sklada sie ona z: - bialego pieprzu (70%), - imbiru (20%), - galki muszkatolowej (9%) - gozdzików (1%). Pasternaki obrac, pokroic na kawalki i gotowac w wodzie ok. 20 min. Po ugotowaniu odcedzic i ew. zostawic troche wody z gotowania do rozrzedzenia kremu. Kostki pasternaku zmiksowac, dodac sok z pomaranczy, przyprawe, sól i oliwe z oliwek. Jesli krem bedzie zbyt gesty, dodac troche wody z gotowania pasternaków. Jajka przepiórcze usmazyc na oliwie, ulozyc na kremie.
Zupe podawac posypana sola hawajska i platkami parmezanu.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 163
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 1070