Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pieczarek

Zupa krem z pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 803

Dodano:

Odsłon: 1785

Pyszna i pożywna zupka. Mój syn nie chce jeść warzyw, dlatego u nas dominują zupy kremy, wszystkie warzywka zmielone i syn wcina aż się uszy trzęsą :-)

Składniki

  • 2 l wywaru mięsnego lub warzywnego
  • 500 g pieczarek
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 serek topiony np. Tylżycki lub Ementaler (100 g)
  • sól i pieprz do smaku
  • kilka łyżek śmietany 30%
  • pół pęczka koperku
  • masło klarowane do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa krem z pieczarek

Przygotowanie

  1. Marchew i ziemniaki przesmażam na patelni do zrumienienia i wrzucam do gotującego się wywaru. Następnie na tej samej patelni lądują pieczarki pokrojone na ćwiartki. Pieczarki doprawiam solą i pieprzem i razem z sosem, który się wytworzył, przelewam do garnka z zupą. Następnie przesmażam na patelni cebulę i czosnek pokrojone w talarki i wrzucam do garnka. Na koniec dodaję serek topiony i gotuję zupę do miękkości ziemniaków i marchewki. Po ugotowaniu całość blenduję i doprawiam śmietaną. Chwilę przegotowuję zupę. Na koniec daję posiekany koperek. Pycha! Zupkę można zjeść z grzankami, groszkiem ptysiowym lub pieczywem.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń