Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 1523
Dodano: 16.07.2020
Odsłon: 2854
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Marchew i ziemniaki przesmażam na patelni do zrumienienia i wrzucam do gotującego się wywaru. Następnie na tej samej patelni lądują pieczarki pokrojone na ćwiartki. Pieczarki doprawiam solą i pieprzem i razem z sosem, który się wytworzył, przelewam do garnka z zupą. Następnie przesmażam na patelni cebulę i czosnek pokrojone w talarki i wrzucam do garnka. Na koniec dodaję serek topiony i gotuję zupę do miękkości ziemniaków i marchewki. Po ugotowaniu całość blenduję i doprawiam śmietaną. Chwilę przegotowuję zupę. Na koniec daję posiekany koperek. Pycha! Zupkę można zjeść z grzankami, groszkiem ptysiowym lub pieczywem.
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)