Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z pieczarek to pyszna propozycja sycącego i aromatycznego dania w sam raz na obiad lub kolację. Krem z pieczarek smakuje wyśmienicie solo, można go również podać w towarzystwie chrupiących grzanek lub groszku ptysiowego z dużą ilością zieleniny. Smakuje wyśmienicie a do tego jest banalnie prosta w przygotowaniu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37862
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9226
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37862
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9226
Składniki
Cebulę siekamy, ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki a oczyszczone pieczarki w plastry. Do garnka z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu wrzucamy posiekaną cebulę oraz pieczarki wszystko chwilę podsmażamy często mieszając, następnie dodajemy ziemniaki i całość dusimy kilka minut. Do podduszonych warzyw wlewamy gorący bulion i wszystko gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania wlewamy śmietanę, zupę doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia po czym zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę podajemy z natką pietruszki, grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo.