Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z pieczarek to pyszna propozycja sycącego i aromatycznego dania w sam raz na obiad lub kolację. Krem z pieczarek smakuje wyśmienicie solo, można go również podać w towarzystwie chrupiących grzanek lub groszku ptysiowego z dużą ilością zieleniny. Smakuje wyśmienicie a do tego jest banalnie prosta w przygotowaniu.
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 105
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 256
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 101
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 792
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 407
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 105
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 256
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 101
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 792
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 407
Składniki
Cebulę siekamy, ziemniaki kroimy na mniejsze kawałki a oczyszczone pieczarki w plastry. Do garnka z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu wrzucamy posiekaną cebulę oraz pieczarki wszystko chwilę podsmażamy często mieszając, następnie dodajemy ziemniaki i całość dusimy kilka minut. Do podduszonych warzyw wlewamy gorący bulion i wszystko gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania wlewamy śmietanę, zupę doprawiamy solą, pieprzem, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia po czym zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Lekko przestudzoną zupę blendujemy na gładki krem. Gotową zupę podajemy z natką pietruszki, grzankami, groszkiem ptysiowym lub solo.