Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy kremy to jedna z pysznych i szybkich w przygotowaniu propozycji na obiad, lunch, kolację czy po prostu ciepły, pożywny posiłek w ciągu dnia. Kremowa, bardzo aromatyczna pikantna i zarazem lekko słodka zupa z pieczarek świetnie sprawdzi się także na uroczystych rodzinnych obiadach czy większych uroczystościach. Można podać ją z groszkiem ptysiowym lub z prażonymi ziarnami np. słonecznika.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 190
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 83
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 190
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 83
Składniki
Pieczarki umyć i oczyścić. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć posiekaną drobno cebulę na złoty kolor, dodać przeciśnięty czosnek oraz pokrojone na plasterki pieczarki. Smażyć na mocnym gazie do odparowania płynu z pieczarek oraz mocnego zarumienienia się grzybów. Zawartość patelni przełożyć do garnka zalać bulionem i dodać ryżu. Gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut. Całość zblendować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać gorącą ze śmietaną, groszkiem i posiekaną natką pietruszki.
Rada: Dla wzmocnienia smaku i aromatu do zupy można dodać namoczone wcześniej w gorącej wodzie suszone grzyby (np. borowiki) wraz z wodą w której się moczyły. Zupę należy gotować wtedy nieco dłużej, do czasu, aż grzyby będą miękkie.