Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aksamitny i szybki krem z niecodziennego połączenia kalafiora i pieczarek !
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 584
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4318
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28592
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 584
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4318
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28592
Składniki
W dużym garnku rozgrzewamy olej lniany i krótko podsmażamy czosnek.
Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawy.Dusimy chwilę (w razie potrzeby dolać odrobinę wody ) .
Dodajemy resztę wody i kalafiora i świeży koperek. Gotujemy ok.20-25 min
.Na koniec miksujemy całość na gładki krem i doprawiamy do smaku.Proponuję dodatkowo posypać suszonym cząbrem,który sprawi,że danie będzie lekkostrawne i lepiej trawione :)