Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA KREM Z PIECZAREK I KALAFIORA

ZUPA KREM Z PIECZAREK I KALAFIORA

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 356

Dodano:

Odsłon: 435

Pyszny, aksamitny i szybki krem z niecodziennego połączenia kalafiora i pieczarek !

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • kilka różyczek kalafiora
  • ząbek czosnku
  • 15 ml oleju lnianego
  • Woda ok. 400/500 ml
  • szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ZUPA KREM Z PIECZAREK I KALAFIORA

Przygotowanie

  1. W dużym garnku rozgrzewamy olej lniany i krótko podsmażamy czosnek.

  2. Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawy.Dusimy chwilę (w razie potrzeby dolać odrobinę wody ) .

  3. Dodajemy resztę wody i kalafiora i świeży koperek. Gotujemy ok.20-25 min

  4. .Na koniec miksujemy całość na gładki krem i doprawiamy do smaku.Proponuję dodatkowo posypać suszonym cząbrem,który sprawi,że danie będzie lekkostrawne i lepiej trawione :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń