Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka w swoim rodzaju. Krem z pieczonej dyni już dawno podbił moje serce. To jesienne warzywo przetrwało do wiosny przepięknie dekorując ławę. Nadeszła pora by wziąć się za nią, a właściwie KiMona zadecydowała, co jakiś czas spychając ją z ławy. Dzień wcześniej upiekłem z dodatkiem warzyw, a dzisiaj króluje na stole w postaci pysznego kremu.
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 576
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2148
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 155
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 217
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 576
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2148
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 155
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 217
Składniki
Dynię kroimy na ósemki, usuwamy nasiona, razem z obranymi marchewkami i przekrojonym czosnkiem układamy w naczyniu żaroodpornym. Obficie skrapiamy oliwą, przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C, pieczemy około 35-40 minut. Marchewki kroimy, czosnek wyciskamy z łupin, miąższ dyni oddzielamy od skórki, zalewamy wrzątkiem (1,5 litra), miksujemy na gładko. Następnie przecieramy przez drobne sito, dodajemy mleczko kokosowe podgrzewamy, do smaku doprawiamy solą. Podajemy z ulubionym pieczywem lub grzankami.