Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu boska. Nic dodać, nic ująć. Pieczona papryka jest rewelacyjna sama w sobie.
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 73
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 73
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Składniki
Papryki myjemy. Przekładamy do rękawa do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy około 40 min. Następnie studzimy, obieramy (sok z pieczenia zostawiamy), usuwamy gniazda nasienne. Sok z pieczenia, obrane papryki, paprykę słodką, mąkę miksujemy ze szklanką bulionu warzywnego i oliwą. Następnie przelewamy do garnka, dolewamy wodę (do pojemności 1,2 litra), zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas pierożki z ricottą i suszonymi pomidorami.