Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu boska. Nic dodać, nic ująć. Pieczona papryka jest rewelacyjna sama w sobie.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 659
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 107
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1234
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 659
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 107
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1234
Składniki
Papryki myjemy. Przekładamy do rękawa do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy około 40 min. Następnie studzimy, obieramy (sok z pieczenia zostawiamy), usuwamy gniazda nasienne. Sok z pieczenia, obrane papryki, paprykę słodką, mąkę miksujemy ze szklanką bulionu warzywnego i oliwą. Następnie przelewamy do garnka, dolewamy wodę (do pojemności 1,2 litra), zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas pierożki z ricottą i suszonymi pomidorami.