Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu boska. Nic dodać, nic ująć. Pieczona papryka jest rewelacyjna sama w sobie.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 811
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 811
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Papryki myjemy. Przekładamy do rękawa do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy około 40 min. Następnie studzimy, obieramy (sok z pieczenia zostawiamy), usuwamy gniazda nasienne. Sok z pieczenia, obrane papryki, paprykę słodką, mąkę miksujemy ze szklanką bulionu warzywnego i oliwą. Następnie przelewamy do garnka, dolewamy wodę (do pojemności 1,2 litra), zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas pierożki z ricottą i suszonymi pomidorami.