Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, zarazem bardzo smaczna propozycja na krem z buraków. Wspaniale komponuje się z estragonem, bardzo aromatycznym ziołem.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 684
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 684
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Składniki
Buraki (każdy z osobna) zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i zapiekamy 90 min (najlepiej średniej wielkości) w temperaturze 200°C. Następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i razem z bulionem i czosnkiem miksujemy na papkę. Przelewamy do garnka, dodajemy estragon i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym. Podajemy ze śmietaną.