Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, zarazem bardzo smaczna propozycja na krem z buraków. Wspaniale komponuje się z estragonem, bardzo aromatycznym ziołem.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1352
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3006
Polecam, pychota.
Odsłon: 166
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1352
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 3006
Polecam, pychota.
Odsłon: 166
Składniki
Buraki (każdy z osobna) zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i zapiekamy 90 min (najlepiej średniej wielkości) w temperaturze 200°C. Następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i razem z bulionem i czosnkiem miksujemy na papkę. Przelewamy do garnka, dodajemy estragon i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym. Podajemy ze śmietaną.