Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, zarazem bardzo smaczna propozycja na krem z buraków. Wspaniale komponuje się z estragonem, bardzo aromatycznym ziołem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12300
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13103
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5307
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12300
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13103
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5307
Składniki
Buraki (każdy z osobna) zawijamy w folię aluminiową, układamy na blaszce i zapiekamy 90 min (najlepiej średniej wielkości) w temperaturze 200°C. Następnie wyciągamy, studzimy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i razem z bulionem i czosnkiem miksujemy na papkę. Przelewamy do garnka, dodajemy estragon i zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem jabłkowym. Podajemy ze śmietaną.