Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa zupka z buraków z nutką pomarańczy i imbiru :)
 
         
         
        Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 370
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4904
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26441
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 370
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4904
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26441
 
         
         
                Składniki
Buraki umyć,przekroić na pół i owinąć każdą połówkę w folię aluminiową. a następnie upiec do miękkości w piekarniku w temp.180 st. Po upieczeniu buraki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę,przełożyć do garnka i zeszklić na oleju a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,starty imbir,buraki,sok wyciśnięty z pomarańczy oraz łyżeczkę startej na małych oczkach skórki z pomarańczy. Wymieszać wszystko,wlać bulion i dodać tymianek.Gotować ok 10 min. przyprawiając pieprzem i solą. Ugotowaną zupę zblendować na krem. Podawać zupkę z kleksem jogurtu naturalnego.Smacznego :)