Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulinarne freestyle są rewelacyjne. Przy niewielkiej ilości składników można zawsze wyczarować coś smacznego. Tym razem papryka ,pomidory ,marchew ,bazylia ,natka...cudowne smaki lata :D jeszcze czujemy ten zapach...
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 50
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2852
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6747
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 50
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2852
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6747
Składniki
Papryki zawijamy osobno w folię aluminiową. Postępujemy tak też z pomidorami i marchewką (marchewki obieramy przed). Warzywa zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Studzimy. Papryki i pomidory obieramy ze skórek ,razem z marchewką kroimy na małe kawałki. Bazylię siekamy. Papryki ,pomidory ,marchewki i bazylię przekładamy do garnka ,zalewamy bulionem ,sokiem pomidorowym i zagotowujemy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do zupy ,studzimy i miksujemy. Doz zupy dodajemy drobny makaron ,mielony imbir i kozieradkę. Podgrzewamy (cały czas mieszając) do momentu ,kiedy makaron zmięknie. Podajemy gorące z posiekaną natką pietruszki.