Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulinarne freestyle są rewelacyjne. Przy niewielkiej ilości składników można zawsze wyczarować coś smacznego. Tym razem papryka ,pomidory ,marchew ,bazylia ,natka...cudowne smaki lata :D jeszcze czujemy ten zapach...
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 356
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 198
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 233
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 300
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 56
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 356
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 198
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 233
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 300
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 56
Składniki
Papryki zawijamy osobno w folię aluminiową. Postępujemy tak też z pomidorami i marchewką (marchewki obieramy przed). Warzywa zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Studzimy. Papryki i pomidory obieramy ze skórek ,razem z marchewką kroimy na małe kawałki. Bazylię siekamy. Papryki ,pomidory ,marchewki i bazylię przekładamy do garnka ,zalewamy bulionem ,sokiem pomidorowym i zagotowujemy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do zupy ,studzimy i miksujemy. Doz zupy dodajemy drobny makaron ,mielony imbir i kozieradkę. Podgrzewamy (cały czas mieszając) do momentu ,kiedy makaron zmięknie. Podajemy gorące z posiekaną natką pietruszki.