Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z pieczonych warzyw

Zupa krem z pieczonych warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 2143 Ocena: 47764

Dodano:

Odsłon: 1612

Kulinarne freestyle są rewelacyjne. Przy niewielkiej ilości składników można zawsze wyczarować coś smacznego. Tym razem papryka ,pomidory ,marchew ,bazylia ,natka...cudowne smaki lata :D jeszcze czujemy ten zapach...

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • zielona papryka
  • 400 g pomidorów
  • 400 g młodej marchewki
  • garść świeżej bazylii
  • 600 ml bulionu drobiowo-warzywnego
  • 300 ml soku pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki drobnego makaronu
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 łyżka mielonej kozieradki
  • pęczek natki pietruszki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki zawijamy osobno w folię aluminiową. Postępujemy tak też z pomidorami i marchewką (marchewki obieramy przed). Warzywa zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Studzimy. Papryki i pomidory obieramy ze skórek ,razem z marchewką kroimy na małe kawałki. Bazylię siekamy. Papryki ,pomidory ,marchewki i bazylię przekładamy do garnka ,zalewamy bulionem ,sokiem pomidorowym i zagotowujemy. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na oliwie. Dodajemy do zupy ,studzimy i miksujemy. Doz zupy dodajemy drobny makaron ,mielony imbir i kozieradkę. Podgrzewamy (cały czas mieszając) do momentu ,kiedy makaron zmięknie. Podajemy gorące z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 25 lutego 2015 pieczenie podkreśla ładnie smak warzyw? muszę wypróbować koniecznie, śliczny talerzyk i światełko <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 24 lutego 2015 Arek, ja się wpraszam do Ciebie na takie pyszności! :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń