Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy nie za bardzo przepadają za pietruszką, będzie to miła niespodzianka. Smaczna, lekko słodkawa zupa krem, sprawdzi się w te zimowe dni.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35611
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17508
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 239
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 162
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 184
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35611
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17508
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 239
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 162
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 184
Składniki
Pietruszki obieramy i kroimy na plasterki, podsmażamy na oleju przez kilka minut. Gruszkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki, dodajemy do pietruszki. Smażymy razem 5 minut. Zalewamy bulionem, dodajemy skórkę z cytryny, gotujemy 15-20 min. Zupę miksujemy na gładko, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy z posiekaną trybulą i posiekanymi migdałami.