Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy nie za bardzo przepadają za pietruszką, będzie to miła niespodzianka. Smaczna, lekko słodkawa zupa krem, sprawdzi się w te zimowe dni.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2555
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 918
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 225
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2555
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 918
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 225
Składniki
Pietruszki obieramy i kroimy na plasterki, podsmażamy na oleju przez kilka minut. Gruszkę obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki, dodajemy do pietruszki. Smażymy razem 5 minut. Zalewamy bulionem, dodajemy skórkę z cytryny, gotujemy 15-20 min. Zupę miksujemy na gładko, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podajemy z posiekaną trybulą i posiekanymi migdałami.