Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o ciekawym smaku. Jest smaczna i pożywna.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 61
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 12
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35618
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 61
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 12
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35618
Składniki
Do bulionu warzywnego przygotować ziemniaki umyte i pokrojone w kostkę. Włożyć ziemniaki do bulionu żeby powoli się gotowały.
Umyć wszystkie warzywa. Seler naciowy, czerwoną paprykę, cukinię i cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę w talarki. Pokrojone warzywa ugotować w bulionie do miękkości. W czasie gdy zupa się gotuje dodajemy przyprawy. Przyprawiamy według własnego uznania. Zupa ma być lekko pikantna.
Ugotowaną i lekko ostudzoną zupę miksujemy na gładki krem. Na zupę nakładamy łyżeczkę śmietany i groszek ptysiowy. Zupę posypać pokrojoną natkę pietruszki. Smacznego:-)