Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o ciekawym smaku. Jest smaczna i pożywna.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 777
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1055
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 242
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2786
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 777
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1055
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 242
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2786
Składniki
Do bulionu warzywnego przygotować ziemniaki umyte i pokrojone w kostkę. Włożyć ziemniaki do bulionu żeby powoli się gotowały.
Umyć wszystkie warzywa. Seler naciowy, czerwoną paprykę, cukinię i cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę w talarki. Pokrojone warzywa ugotować w bulionie do miękkości. W czasie gdy zupa się gotuje dodajemy przyprawy. Przyprawiamy według własnego uznania. Zupa ma być lekko pikantna.
Ugotowaną i lekko ostudzoną zupę miksujemy na gładki krem. Na zupę nakładamy łyżeczkę śmietany i groszek ptysiowy. Zupę posypać pokrojoną natkę pietruszki. Smacznego:-)