Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o ciekawym smaku. Jest smaczna i pożywna.
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3443
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 380
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54843
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3443
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 380
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54843
Składniki
Do bulionu warzywnego przygotować ziemniaki umyte i pokrojone w kostkę. Włożyć ziemniaki do bulionu żeby powoli się gotowały.
Umyć wszystkie warzywa. Seler naciowy, czerwoną paprykę, cukinię i cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę w talarki. Pokrojone warzywa ugotować w bulionie do miękkości. W czasie gdy zupa się gotuje dodajemy przyprawy. Przyprawiamy według własnego uznania. Zupa ma być lekko pikantna.
Ugotowaną i lekko ostudzoną zupę miksujemy na gładki krem. Na zupę nakładamy łyżeczkę śmietany i groszek ptysiowy. Zupę posypać pokrojoną natkę pietruszki. Smacznego:-)