Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekko pikantna i zarazem słodka zupa kremowa z suszonych pomidorów.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 511
Składniki
Do lekko osolonej wody wkładamy oczyszczone pałki , dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10-15 minut. W tym czasie obieramy marchewki i pietruszkę. Obrane i pokrojone na pół warzywa dodajemy do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy. Suszone pomidory przelewamy przez sito, olej możemy zachować do innych potraw. Do wywaru dodajemy przeciśnięty czosnek , imbir i pomidory. Saganek zdejmujemy z ognia i wszystko blendujemy ( ja odlewam część płynu , łatwiej miksować , i dolewam na koniec ). Całość doprawiamy chili , curry i ew. solą do smaku.