Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekko pikantna i zarazem słodka zupa kremowa z suszonych pomidorów.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5936
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6848
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 111
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 82
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5936
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6848
Składniki
Do lekko osolonej wody wkładamy oczyszczone pałki , dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10-15 minut. W tym czasie obieramy marchewki i pietruszkę. Obrane i pokrojone na pół warzywa dodajemy do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy. Suszone pomidory przelewamy przez sito, olej możemy zachować do innych potraw. Do wywaru dodajemy przeciśnięty czosnek , imbir i pomidory. Saganek zdejmujemy z ognia i wszystko blendujemy ( ja odlewam część płynu , łatwiej miksować , i dolewam na koniec ). Całość doprawiamy chili , curry i ew. solą do smaku.