Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekko pikantna i zarazem słodka zupa kremowa z suszonych pomidorów.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 112
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 67
Składniki
Do lekko osolonej wody wkładamy oczyszczone pałki , dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10-15 minut. W tym czasie obieramy marchewki i pietruszkę. Obrane i pokrojone na pół warzywa dodajemy do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy. Suszone pomidory przelewamy przez sito, olej możemy zachować do innych potraw. Do wywaru dodajemy przeciśnięty czosnek , imbir i pomidory. Saganek zdejmujemy z ognia i wszystko blendujemy ( ja odlewam część płynu , łatwiej miksować , i dolewam na koniec ). Całość doprawiamy chili , curry i ew. solą do smaku.