Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna lekko pikantna i zarazem słodka zupa kremowa z suszonych pomidorów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326381
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12070
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16806
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5475
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326381
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12070
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16806
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5475
Składniki
Do lekko osolonej wody wkładamy oczyszczone pałki , dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10-15 minut. W tym czasie obieramy marchewki i pietruszkę. Obrane i pokrojone na pół warzywa dodajemy do mięsa. Gotujemy do miękkości mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso wyjmujemy. Suszone pomidory przelewamy przez sito, olej możemy zachować do innych potraw. Do wywaru dodajemy przeciśnięty czosnek , imbir i pomidory. Saganek zdejmujemy z ognia i wszystko blendujemy ( ja odlewam część płynu , łatwiej miksować , i dolewam na koniec ). Całość doprawiamy chili , curry i ew. solą do smaku.