Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna,kremowa zupa z aromatycznymi kotlecikami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
1.Seler,ziemniaki,marchewkę oczyścić,umyć i pokroić w kostkę.Cebulę obrać,pokroić w kostkę,zeszklić na oleju.Wrzucić warzywa,wlać bulion. Zupę gotować aż do miękkości warzyw. Ugotowaną zupę zmiksować.Doprawić sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Dodać posiekany koperek. 2. Bułkę namoczyć w wodzie.Na maśle zeszklić cebulę.Czysty,osuszony filet z dorsza pokroić w kostkę,dodać odciśniętą z wody bułkę,krewetki,wszystko zmiksować.Do masy dodać cebulę,jajko,chrzan.Doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową. Uformować 4 kotleciki i usmażyć na oleju. Zupę wlać na talerz ,dodać kotleciki.Można ozdobić krewetkami.