Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować zupę krem z zielonego groszku.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23115
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2195
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 953
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23115
Składniki
Rozdrobnione warzywa (oprócz groszku) poddusić na maśle (1 łyżka) dodać bulion tak aby zakryły warzywa i gotować przez ok 20- 25 minut. Do pozostałego bulionu dodać groszek i gotować ok. 20- 25 minut. Gdy warzywa będą już miękkie połączyć ze sobą i zmiksować. Podprawić mąką rozrobiona z niewielką ilością wody. Zmiksowana zupę doprawić do smaku przyprawami i na koniec dodać pozostałe masło. Przed podaniem na każdą porcje zupy dodać kleks śmietany. Podawać z grzankami.