Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować zupę krem z zielonego groszku.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1955
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3189
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 28
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1955
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3189
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 28
Składniki
Rozdrobnione warzywa (oprócz groszku) poddusić na maśle (1 łyżka) dodać bulion tak aby zakryły warzywa i gotować przez ok 20- 25 minut. Do pozostałego bulionu dodać groszek i gotować ok. 20- 25 minut. Gdy warzywa będą już miękkie połączyć ze sobą i zmiksować. Podprawić mąką rozrobiona z niewielką ilością wody. Zmiksowana zupę doprawić do smaku przyprawami i na koniec dodać pozostałe masło. Przed podaniem na każdą porcje zupy dodać kleks śmietany. Podawać z grzankami.