Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wielu poszukiwaniach, w jakiejś odkurzonej ,,Pani Domu" natknęłam się na dość nietypowy przepis na tę właśnie zupę. I ją sobie przetestowałam. Wyszła wspaniale kremowa i delikatna w smaku.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 793
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1862
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 793
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1862
Składniki
Ziemniaki obieram, kroje w kostkę, zalewam 3-4 szklankami wody i wstawiam na gaz. Dodaję groszek i opłukane liście sałaty. Gotuje razem, aż warzywa będą miękkie. Doprawiam solą i pieprzem. Gotową zupę miksuję za pomocą blendera na gładki krem. Zupę nalewam do filiżanek, do każdej dodaję po łyżce słodkiej śmietanki. Olej mieszam ze zmiażdżonym czosnkiem i słodka mieloną papryką. Taka mieszanką smaruję kromki chleba. Patelnie rozgrzewam i podsmażam przygotowany chleb. Najpierw z jednej strony, potem przekręcam na drugą stronę i posypuję wierzch tartym żółtym serem. Gotowe tosty podaję na talerzu razem z zupą.