Kremowa, aksamitna, mocno warzywna zupa.
Zupa krem z zielonych warzyw
Składniki
- Brokuł - 1/2 szt.
- Seler naciowy - 4 laski
- Cukinia - 1/2 szt.
- Marchewka - 1 szt.
- Pietruszka - 1 szt
- Por - 1/3 szt.
- Ziemniaki - 2 szt.
- Liść laurowy - 1 szt.
- Ziele angielskie - 2 ziarenka
- Rozmaryn - 1/2 łyżeczki
- Papryka ostra - 1/3 łyżeczki
- Bulion - 1 szklanka
- Woda - 3 szklanki
- Sól, pieprz czarny mielony
- Sezam do posypania
- Śmietana na kleksy
Składniki
- Brokuł - 1/2 szt.
- Seler naciowy - 4 laski
- Cukinia - 1/2 szt.
- Marchewka - 1 szt.
- Pietruszka - 1 szt
- Por - 1/3 szt.
- Ziemniaki - 2 szt.
- Liść laurowy - 1 szt.
- Ziele angielskie - 2 ziarenka
- Rozmaryn - 1/2 łyżeczki
- Papryka ostra - 1/3 łyżeczki
- Bulion - 1 szklanka
- Woda - 3 szklanki
- Sól, pieprz czarny mielony
- Sezam do posypania
- Śmietana na kleksy

Etapy przygotowania
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę , umyć , obrać, pokroić, włożyć do garnka , zalać wodą, dodać liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn , gotować 15 minut.
W tym czasie gdy gotuje się zupa ,umyć brokuł, rozebrać na różyczki, pora , selera, cukinię , pokroić. Dodać do gotującej się zupy dodać bulion, doprawić solą, całość gotować 10 minut.
Zdjąć z ognia, wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować. Zagotować , doprawić papryką i pieprzem, gotować 1 minutę. Podawać z kleksami śmietany , posypaną sezamem.

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 12
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
- Impreza
- Grill
- Polska
- Meksykańska
- Warzywa
- Fasolka
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 119

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9051
Ostatnio komentowane przepisy

Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 12
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
- Impreza
- Grill
- Polska
- Meksykańska
- Warzywa
- Fasolka
- Papryka
- Kukurydza
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 119

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9051



Składniki
- Brokuł - 1/2 szt.
- Seler naciowy - 4 laski
- Cukinia - 1/2 szt.
- Marchewka - 1 szt.
- Pietruszka - 1 szt
- Por - 1/3 szt.
- Ziemniaki - 2 szt.
- Liść laurowy - 1 szt.
- Ziele angielskie - 2 ziarenka
- Rozmaryn - 1/2 łyżeczki
- Papryka ostra - 1/3 łyżeczki
- Bulion - 1 szklanka
- Woda - 3 szklanki
- Sól, pieprz czarny mielony
- Sezam do posypania
- Śmietana na kleksy
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę , umyć , obrać, pokroić, włożyć do garnka , zalać wodą, dodać liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn , gotować 15 minut.
W tym czasie gdy gotuje się zupa ,umyć brokuł, rozebrać na różyczki, pora , selera, cukinię , pokroić. Dodać do gotującej się zupy dodać bulion, doprawić solą, całość gotować 10 minut.
Zdjąć z ognia, wyjąć liść laurowy, ziele angielskie, zblendować. Zagotować , doprawić papryką i pieprzem, gotować 1 minutę. Podawać z kleksami śmietany , posypaną sezamem.
Super pomysł, pyszotka:)