Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna zupa ze szparagów.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 177
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 903
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 177
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 903
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
Szparagi umyć, oderwać zdrewniałe końcówki i pokroić na mniejsze kawałki dodać do cebuli.
Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę i dodać do szparagów.
Warzywa zalać wodą ( warzywa muszą być dobrze przykryte ), dodać zioła prowansalskie i płaską łyżeczkę soli. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
Ugotowane warzywa zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami. Życzę smacznego:)