Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa Króla Artura

Zupa Króla Artura

Autor:

Przepisów i artykułów: 915 Ocena: 10580

Dodano:

Odsłon: 3559

Rozgrzewająca zupa w sam raz na zimne dni z dodatkiem mięsa oraz aromatyczną przyprawa curry.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • ½ kg pieczarek
  • 2 papryki czerwone
  • ½ kg ziemniaków
  • 400 g groszku konserwowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ½ szklanki śmietany 12 %
  • 1 cebula
  • 3 łyżki przyprawy curry
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa Króla Artura

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do garnka z ziemniakami.

  2. 3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju, do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby oraz w paseczki papryki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Łączymy z ziemniakami i mięsem.
    4. Następnie dodajemy groszek odlany z zalewy i chwilkę gotujemy.

  3. 5. Na koniec zagęszczamy zupę śmietaną rozrobioną z mąką.
    6. Zupa gotowa.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 2 dni temu Super przepis. Mieszał zapewne Excaliburem, ale czy podzielił się z Ginewrą? ;) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń