Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja wyniesiona z meksykańskiej knajpki:). To zupa krem z kukurydzy, której ostrość i intensywność smaku możemy wyregulować sami dodając mniej lub więcej przypraw. Moja wersja była wyrazista, ale nie przesadnie aromatyczna i ostra.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Warzywa obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5-7 minut, do delikatnego zarumienienia. Zalewamy 1,5 litra wody, dodajemy kukurydzę (wraz z zalewą z puszki), przyprawy, gotujemy przez około 1 godzinę, do miękkości warzyw.
Zupę studzimy, dodajemy śmietankę. Miksujemy na gładki krem - trochę to trwa, kukurydza jest trudna do zblendowania. W razie potrzeby doprawiamy dodatkowo do smaku.
Ser tarkujemy, posypujemy nim gorącą zupę.