Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja wyniesiona z meksykańskiej knajpki:). To zupa krem z kukurydzy, której ostrość i intensywność smaku możemy wyregulować sami dodając mniej lub więcej przypraw. Moja wersja była wyrazista, ale nie przesadnie aromatyczna i ostra.
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 380
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 251
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 650
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 64
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 124
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 380
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 251
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 650
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 64
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 124
Składniki
Warzywa obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5-7 minut, do delikatnego zarumienienia. Zalewamy 1,5 litra wody, dodajemy kukurydzę (wraz z zalewą z puszki), przyprawy, gotujemy przez około 1 godzinę, do miękkości warzyw.
Zupę studzimy, dodajemy śmietankę. Miksujemy na gładki krem - trochę to trwa, kukurydza jest trudna do zblendowania. W razie potrzeby doprawiamy dodatkowo do smaku.
Ser tarkujemy, posypujemy nim gorącą zupę.