Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kurkowa

Zupa kurkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6759

Dodano:

Odsłon: 9510

Jak tylko zaczęły pojawiać się w sklepie kurki postanowiłam że czas zrobić z nich pyszną zupę :) tak w klimacie jesiennym ! Delikatna kremowa w sam raz na jesienne popołudnia.

Składniki

  • 200 g kurek
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka masła
  • 6 ziemniaków
  • 1 litr bulionu (świeżego, kostka może być grzybowa)
  • 1 serek topiony śmietankowy (100 g)
  • Natka pietruski bądż koperek
  • Sól, pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Myjemy i oczyszczamy kurki. Kroimy na ćwiartki. Kroimy cebulę w kostkę i przesmażamy w garnku na łyżce masła, dodajemy kurki oraz startą na grubych oczkach marchewkę. Całość podsmażamy ok 7 min.

  2. W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki. A następnie dodajemy bulion wraz z ziemniakami do garnka. Gotujemy ok. 20 min, tak aby ziemniaczki były miękkie. W połowie czasu gotowania czyli po 10 min dodajemy serek topiony, tak aby się całkowicie rozpuścił. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek bądź natkę pietruszki.


    SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 26 września 2016 Przepyszna <3 szkoda, że u nas nieurodzaj grzybów :(

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń