Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 93
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2221
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 123
Gęste danie jednogarnkowe z kaszą pęczak, boczkiem i kalafiorem. Proste w wyk...
Odsłon: 143
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 93
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 2221
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 123
Gęste danie jednogarnkowe z kaszą pęczak, boczkiem i kalafiorem. Proste w wyk...
Odsłon: 143
Składniki
Kurki oczyścić, umyć, osuszyć, jeśli są duże pokroić. Cebulę i czosnek posiekać.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby i smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia doprawić grzyby solą i pieprzem, posypać majerankiem i oprószyć mąką.
Po dokładnym przemieszaniu powoli dolewać śmietanę i wywar, cały czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem.