Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kurki trwa zaledwie chwilę, dlatego świetnym pomysłem będzie przyrządzenie aromatycznej zupy kurkowej. Tym razem w wersji krem – to nie tylko smaczna, ale i sycąca propozycja idealna na obiad dla całej rodziny. Możesz zaserwować ją z grzankami oraz podać z posiekaną natką pietruszki.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 344
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 535
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 344
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 535
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 741
Składniki
Umyj, obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Kurki dokładnie umyj, oczyść i osusz. Jeśli grzyby są duże, możesz pokroić je na mniejsze części.
Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż na złoty kolor na oliwie i maśle. Dołóż pokrojone ziemniak i kurki – całość podsmaż przez kilka minut. Dolej ok. litr wody i gotuj przez 25 minut. Warto na początku dodać ok. 800 ml, a resztę dolewać w miarę potrzeby.
Na koniec dodaj przyprawy, dokładnie wymieszaj i zmiksuj blenderem ręcznym. Przed miksowaniem, warto wyłowić kilka kurek, będą pięknie prezentować się na wierzchu zupy. Do dekoracji użyj posiekanej natki pietruszki oraz maślanych grzanek.
Do przygotowania grzanek użyj bułki, może być kilkudniowa. Pokrój ją w kostkę, a następnie podsmaż na oliwie i maśle na złoty kolor.