Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kurki trwa zaledwie chwilę, dlatego świetnym pomysłem będzie przyrządzenie aromatycznej zupy kurkowej. Tym razem w wersji krem – to nie tylko smaczna, ale i sycąca propozycja idealna na obiad dla całej rodziny. Możesz zaserwować ją z grzankami oraz podać z posiekaną natką pietruszki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11980
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16538
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5327
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11980
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16538
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5327
Składniki
Umyj, obierz i pokrój w kostkę ziemniaki. Kurki dokładnie umyj, oczyść i osusz. Jeśli grzyby są duże, możesz pokroić je na mniejsze części.
Obierz cebulę i pokrój ją w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż na złoty kolor na oliwie i maśle. Dołóż pokrojone ziemniak i kurki – całość podsmaż przez kilka minut. Dolej ok. litr wody i gotuj przez 25 minut. Warto na początku dodać ok. 800 ml, a resztę dolewać w miarę potrzeby.
Na koniec dodaj przyprawy, dokładnie wymieszaj i zmiksuj blenderem ręcznym. Przed miksowaniem, warto wyłowić kilka kurek, będą pięknie prezentować się na wierzchu zupy. Do dekoracji użyj posiekanej natki pietruszki oraz maślanych grzanek.
Do przygotowania grzanek użyj bułki, może być kilkudniowa. Pokrój ją w kostkę, a następnie podsmaż na oliwie i maśle na złoty kolor.