Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pożywna zupka - potrzeba matką wynalazku :) bo został groszek i nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić, a nie wyrzucam jedzenia :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2202
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413931
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2202
Składniki
Warzywa twarde myję obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Pora i dymkę drobno siekam.
Na dno garnka wlewam oliwę, rozgrzewam i podduszam dymkę z porem. Gdy zmiękną i lekko zrumienią zalewam wodą (do połowy garnka). Dodaję starte warzywa, posiekane suszone pomidory i ryż. Gotuję 10 minut.
Dodaję groszek, przecier pomidorowy i przyprawy (bez soli). Dodaję groszek konserwowy ze słoiczka, taki lubię najbardziej. Gotuję kolejne 10 minut. Gotowe! Zupa jest bardzo gęsta i smakowita, dzieciaki pałaszują aż im się uszy trzęsą.