Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pożywna zupka - potrzeba matką wynalazku :) bo został groszek i nie bardzo wiedziałam co z nim zrobić, a nie wyrzucam jedzenia :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4538
Składniki
Warzywa twarde myję obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Pora i dymkę drobno siekam.
Na dno garnka wlewam oliwę, rozgrzewam i podduszam dymkę z porem. Gdy zmiękną i lekko zrumienią zalewam wodą (do połowy garnka). Dodaję starte warzywa, posiekane suszone pomidory i ryż. Gotuję 10 minut.
Dodaję groszek, przecier pomidorowy i przyprawy (bez soli). Dodaję groszek konserwowy ze słoiczka, taki lubię najbardziej. Gotuję kolejne 10 minut. Gotowe! Zupa jest bardzo gęsta i smakowita, dzieciaki pałaszują aż im się uszy trzęsą.