Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa marchewkowo-cytrusowa"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy na plasterki. Łuskane pestki dyni lekko prażymy na suchej patelni.
Rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną marchewkę, przesmażamy na chrupko. Przekładamy do garnka.
Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy do marchewki, zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy 10 minut i miksujemy na gładki krem. Dodajemy sok z pomarańczy, doprawiamy solą, pieprzem i curry. Mieszamy.
Porcje rozlanej zupy dekorujemy podzielonym na części grejpfrutem, pestkami dyni i posiekanymi ziołami.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 105 kcal Białko 2,5 g/Tłuszcz 7,9 g/Węglowodany 16 g.Źródło: Rewia