Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa marchewkowo-cytrusowa"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 141
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2600
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 894
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 141
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2600
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 894
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy na plasterki. Łuskane pestki dyni lekko prażymy na suchej patelni.
Rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną marchewkę, przesmażamy na chrupko. Przekładamy do garnka.
Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy do marchewki, zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy 10 minut i miksujemy na gładki krem. Dodajemy sok z pomarańczy, doprawiamy solą, pieprzem i curry. Mieszamy.
Porcje rozlanej zupy dekorujemy podzielonym na części grejpfrutem, pestkami dyni i posiekanymi ziołami.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 105 kcal Białko 2,5 g/Tłuszcz 7,9 g/Węglowodany 16 g.Źródło: Rewia