Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na zupę z czasów mojego dzieciństwa i bardzo chętnie podzielę się moim przepisem
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 345
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3407
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 715
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6029
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4984
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 345
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3407
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 715
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6029
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4984
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody, dodać opłukane podudzia, zagotować a następnie gotując na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liść laurowy oraz łyżkę przyprawy uniwersalnej gotować na wolnym ogniu do pół miękkości mięsa. Po tym czasie dodać ziemniaki, ryż oraz marchew startą na tarce jarzynowej i gotować do ich miękkości
Jak już ziemniaki i ryż są miękkie wtedy wlać sok z ogórków kiszonych aby zmienić smak słodkawej zupy, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną chwilę pogotować a na koniec wsypać suszoną lub świeżą natkę pietruszki i kopru, zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę podałam z kawałkami mięsa z podudzi drobiowych