Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na zupę z czasów mojego dzieciństwa i bardzo chętnie podzielę się moim przepisem
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16444
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16444
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody, dodać opłukane podudzia, zagotować a następnie gotując na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liść laurowy oraz łyżkę przyprawy uniwersalnej gotować na wolnym ogniu do pół miękkości mięsa. Po tym czasie dodać ziemniaki, ryż oraz marchew startą na tarce jarzynowej i gotować do ich miękkości
Jak już ziemniaki i ryż są miękkie wtedy wlać sok z ogórków kiszonych aby zmienić smak słodkawej zupy, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną chwilę pogotować a na koniec wsypać suszoną lub świeżą natkę pietruszki i kopru, zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę podałam z kawałkami mięsa z podudzi drobiowych