Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na zupę z czasów mojego dzieciństwa i bardzo chętnie podzielę się moim przepisem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody, dodać opłukane podudzia, zagotować a następnie gotując na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liść laurowy oraz łyżkę przyprawy uniwersalnej gotować na wolnym ogniu do pół miękkości mięsa. Po tym czasie dodać ziemniaki, ryż oraz marchew startą na tarce jarzynowej i gotować do ich miękkości
Jak już ziemniaki i ryż są miękkie wtedy wlać sok z ogórków kiszonych aby zmienić smak słodkawej zupy, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną chwilę pogotować a na koniec wsypać suszoną lub świeżą natkę pietruszki i kopru, zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę podałam z kawałkami mięsa z podudzi drobiowych