Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na zupę z czasów mojego dzieciństwa i bardzo chętnie podzielę się moim przepisem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1364
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3528
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1364
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3528
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody, dodać opłukane podudzia, zagotować a następnie gotując na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liść laurowy oraz łyżkę przyprawy uniwersalnej gotować na wolnym ogniu do pół miękkości mięsa. Po tym czasie dodać ziemniaki, ryż oraz marchew startą na tarce jarzynowej i gotować do ich miękkości
Jak już ziemniaki i ryż są miękkie wtedy wlać sok z ogórków kiszonych aby zmienić smak słodkawej zupy, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną chwilę pogotować a na koniec wsypać suszoną lub świeżą natkę pietruszki i kopru, zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę podałam z kawałkami mięsa z podudzi drobiowych