Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pełna smaków. Dzięki dodatkowi pomarańczy i imbiru tradycyjna marchewkowa staje się bardziej wyrazista i niebanalna.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101157
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5698
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101157
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5698
Składniki
Marchew i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy, wrzucamy pokrojone warzywa, gotujemy do miękkości a następnie miksujemy blenderem. Z trzech pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem /ewentualnie możemy dosłodzić/. Zupę mocno podgrzewamy, nalewamy do bulionówek i dekorujemy cząstkami /obranej ze skórki i białej błonki/ ostatniej pomarańczy.