Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pełna smaków. Dzięki dodatkowi pomarańczy i imbiru tradycyjna marchewkowa staje się bardziej wyrazista i niebanalna.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1694
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3560
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1694
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 202
Składniki
Marchew i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy, wrzucamy pokrojone warzywa, gotujemy do miękkości a następnie miksujemy blenderem. Z trzech pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem /ewentualnie możemy dosłodzić/. Zupę mocno podgrzewamy, nalewamy do bulionówek i dekorujemy cząstkami /obranej ze skórki i białej błonki/ ostatniej pomarańczy.