Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pełna smaków. Dzięki dodatkowi pomarańczy i imbiru tradycyjna marchewkowa staje się bardziej wyrazista i niebanalna.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8652
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3075
Polecam.
Odsłon: 1875
Polecam.
Odsłon: 546
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8652
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3075
Polecam.
Odsłon: 1875
Polecam.
Odsłon: 546
Składniki
Marchew i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy, wrzucamy pokrojone warzywa, gotujemy do miękkości a następnie miksujemy blenderem. Z trzech pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem /ewentualnie możemy dosłodzić/. Zupę mocno podgrzewamy, nalewamy do bulionówek i dekorujemy cząstkami /obranej ze skórki i białej błonki/ ostatniej pomarańczy.