Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pełna smaków. Dzięki dodatkowi pomarańczy i imbiru tradycyjna marchewkowa staje się bardziej wyrazista i niebanalna.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4371
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154675
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1011
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 415
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4371
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154675
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1011
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 415
Składniki
Marchew i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy, wrzucamy pokrojone warzywa, gotujemy do miękkości a następnie miksujemy blenderem. Z trzech pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem /ewentualnie możemy dosłodzić/. Zupę mocno podgrzewamy, nalewamy do bulionówek i dekorujemy cząstkami /obranej ze skórki i białej błonki/ ostatniej pomarańczy.