Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pełna smaków. Dzięki dodatkowi pomarańczy i imbiru tradycyjna marchewkowa staje się bardziej wyrazista i niebanalna.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113037
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 566
Składniki
Marchew i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Bulion zagotowujemy, wrzucamy pokrojone warzywa, gotujemy do miękkości a następnie miksujemy blenderem. Z trzech pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem /ewentualnie możemy dosłodzić/. Zupę mocno podgrzewamy, nalewamy do bulionówek i dekorujemy cząstkami /obranej ze skórki i białej błonki/ ostatniej pomarańczy.