Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Ryby umyj, osusz i wyfiletuj. Odpadki ugotuj w osolonej wodzie.
Cebulę potnij w piórka, marchewkę i pietruszkę pokrój w paski, a obrane ziemniaki w plastry.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę. Po chwili dolej przecedzony wywar rybny, dodaj ziemniaki i gotuj całość około 20 minut. Następnie dołóż filety i trzymaj na ogniu jeszcze około 10 minut.
Pomidory przelej wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Dodaj je do zupy razem z koncentratem pomidorowym i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax