Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie jednogarnkowe, u nas uwielbiana przez wszystkich. Smaczna, szybka, treściwa
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326731
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12125
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17010
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326731
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12125
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17010
Składniki
Mięso obsmażyć na patelni (1-2łyżki oleju) z czosnkiem oraz przyprawami. Czosnek dodać na końcu, żeby nie zgorzkniał.
Mięso przesypać do garnka z gotująca wodą (około 1l), dodać kostkę rosołową, warzywa ze słoików i puszek (odsączone), dodać koncentrat pomidorowy. Gotować min 20minut. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie wody, dodać do zupy stale mieszając, powinna nam się fajnie zagęścić zupa. Doprawić do smaku, zupa ma być gęsta, w zależności od preferencji można dolać wody.
Nakładać do misek posypując startym serem. Można dodać posiekana natkę pietruszki. Polecam podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!