Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające danie jednogarnkowe, u nas uwielbiana przez wszystkich. Smaczna, szybka, treściwa
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1456
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1164
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1312
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 929
Składniki
Mięso obsmażyć na patelni (1-2łyżki oleju) z czosnkiem oraz przyprawami. Czosnek dodać na końcu, żeby nie zgorzkniał.
Mięso przesypać do garnka z gotująca wodą (około 1l), dodać kostkę rosołową, warzywa ze słoików i puszek (odsączone), dodać koncentrat pomidorowy. Gotować min 20minut. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w odrobinie wody, dodać do zupy stale mieszając, powinna nam się fajnie zagęścić zupa. Doprawić do smaku, zupa ma być gęsta, w zależności od preferencji można dolać wody.
Nakładać do misek posypując startym serem. Można dodać posiekana natkę pietruszki. Polecam podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego!