Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna i niecodzienna zupa, dla każdego kto lubi dania spoza naszgo pieknego kraju. Zupka nie tylko jest swietnym, prostym posiłkiem, ale spelnia rewelacyjnie zadanie, jesli chcecie poczestowac gości czymś innym niż zwyczajne gołąbki itp.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Paprykę, cebulę, czosnek kroimy w kostkę. Na drobno siekamy też kapustę pekińską i pieczarki (najlepiej w paseczki). Pomidory z puszki (wraz ich z sosem) możemy zmiksować.
W garnku, w ktorym będziemy gotować zupe, rozgrzewamy troszke oleju. Wrzucamy do niego cebulkę, paprykę oraz czosnek. Następnie dokladamy mięso mielone i podsmażamy na niewielkim ogniu. Całość zalewamy bulionem wołowym i doprowadzamy do wrzenia. Powoli dodajemy resztę skladnikow - kapustkę, pięczarki, kukurydzę, fasolę. Gotujemy wszystko ok 15 minut, po czym dodajemy zmiksowane pomidory, zioła prowansalskie, chilli i jeśli ktoś preferuje wyraźniejszy smak pomidorow to 2 łyżki koncentratu.
Zupy się nie zaprawia. Duża ilość skladników powoduje, że jest gesta i pożywna. Podajemy ją w miseczkach z pieczywem czosnkowym.