Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska ma zazwyczaj czerwony od pomidorów kolor a w składzie paprykę i fasolę. Ja proponuję ją w innym wydaniu:).
Składniki
Filety zalewamy 3 litrami wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Marchew i seler ścieramy na tarce. Por kroimy w krążki, cebulę i bataty w kostkę. Dodajemy wszystkie warzywa oprócz batatów. Gotujemy przez godzinę.
Po godzinie dodajemy bataty. Wyciągamy filety, rwiemy je widelcem na małe kawałki. Wrzucamy ponownie do garnka, dodajemy przyprawy do smaku. Gotujemy przez około 10 minut, do miękkości batatów.
W niewielkiej ilości zimnej wody dokładnie rozprowadzamy mąkę i śmietanę. Wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę. Przed podaniem dekorujemy posiekaną natką pietruszki.