Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15297
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5307
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9034
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15297
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5307
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9034
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka i zalać 1 ½ litra wody, posolić. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić obraną posiekana cebulę i rozdrobniony czosnek, zeszklić. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, posiekać i dodać do cebuli z czosnkiem i podsmażyć przez 5 minut. Zawartość patelni przełożyć do garnka z mięsem i gotować około 20 minut. Pomidory sparzyć na sicie, przelać zimna wodą, obrać ze skórki, miąższ posiekać i dodać do zupy i wszystko gotować jeszcze przez 10 minut. Tortillę pokroić na paseczki, skropić wodą, włożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i ogrzewać przez kilka minut. Doprawić suszona kolendrą, chili, papryką do smaku i podawać z tortillą.