Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6160
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154796
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6160
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154796
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1033
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić na kawałki, włożyć do garnka i zalać 1 ½ litra wody, posolić. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić obraną posiekana cebulę i rozdrobniony czosnek, zeszklić. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, posiekać i dodać do cebuli z czosnkiem i podsmażyć przez 5 minut. Zawartość patelni przełożyć do garnka z mięsem i gotować około 20 minut. Pomidory sparzyć na sicie, przelać zimna wodą, obrać ze skórki, miąższ posiekać i dodać do zupy i wszystko gotować jeszcze przez 10 minut. Tortillę pokroić na paseczki, skropić wodą, włożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i ogrzewać przez kilka minut. Doprawić suszona kolendrą, chili, papryką do smaku i podawać z tortillą.