Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minestrone to zupa z sezonowych warzyw. O każdej porze roku jest pyszna. Najlepiej jednak smakuje z młodych warzyw.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10126
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3979
Składniki
Bób przebrać, opłukać i włożyć do garnka. Zalać wrzątkiem i gotować 3-4 min od zawrzenia. Dodać sól i szczyptę cukru. Wylać na sito i przelać zimną wodą. Obrać z łupin. Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać pokrojone w półplasterki marchewki oraz pokrojonego selera z łodygami, ale bez liści. Dodać bulion i gotować. Dodać pokrojoną w grubą kostkę młodą kapustę oraz obrane ze skórek i pokrojone pomidory, albo puszkę pomidorów. Gotować ok. 10 min na wolnym ogniu. Na koniec dodać ugotowany wcześniej bób, pieprz czarny świeżo mielony i cukier, sól do smaku. Zupę zajadać gorącą. Smacznego.